Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για τα κεφτεδάκια
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500γρ. κιμάς χοιρινός
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
1 κ.γ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
για τη σάλτσα
2 ποτήρια χυμό από ντομάτα φρέσκια
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα των κεφτέδων
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα μας ζεστά.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com