Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοτόπουλο στιφάδο

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασ. κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ξύδι κρασιού
1 ποτήρι νερό
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνη
4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 15 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί του.
Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com