ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
2 κολοκύθια μεγάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 αυγό
100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα
2-3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
**********
Διαδικασία συνταγής
**********
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι «πιέζοντας» τα, που και που, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε το αυγό ελαφρώς με πιρούνι και σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Θα πρέπει το μείγμα μας να είναι ένας αραιός χυλός ώστε οι κολοκυθοκεφτέδες μας να είναι τραγανοί από έξω και ζουμεροί από μέσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία βάζοντας κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
https://www.cooklos.gr/ syntages/kolokythokeftedes
https://www.cooklos.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.