Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτές οι 22 φυσικές τροφές είναι ιδανικές για να καταστείλουν την όρεξή σου

Αισθάνεσαι ότι πεινάς ακόμα κι αν τρως κανονικά και δεν παραλείπεις τα γεύματά σου; Τότε ίσως, δεν τρως τα κατάλληλα τρόφιμα. Είναι κάποιες φυσικές τροφές που η σύστασή τους θα σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη πιο γρήγορα και για περισσότερο χρόνο. Διάβασε παρακάτω ποιες είναι αυτές…
1. Αμύγδαλα
Μια χούφτα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Τα αμύγδαλα έχουν επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνουν την αίσθηση πληρότητας και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους.

2. Καφές
Μια μέτρια ποσότητα καφέ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού και στην καταστολή της όρεξής σου. Απλά μην ακυρώσεις αυτά τα οφέλη, βάζοντας πάρα πολύ ζάχαρη ή κρέμα!

3. Τζίντζερ
Για αιώνες, πολλοί πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει την ρίζα τζίντζερ για τις εκπληκτικές πεπτικές της ιδιότητες. Είτε την βάλεις σε ένα smoothie ή την φας σε ένα ινδικό πιάτο, το τζίντζερ λειτουργεί ως διεγερτικό που ενεργοποιεί το σώμα και βελτιώνει την πέψη, κάνοντας σε έτσι να πεινάς λιγότερο.

4. Αβοκάντο
Γεμάτα από φυτικά και υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, τα αβοκάντο καταστέλλουν την όρεξη όταν καταναλώνονται με μέτρο. Στην πραγματικότητα, τα λίπη στο αβοκαντο στέλνουν σήματα στον εγκέφαλό σου που λένε στο στομάχι σου ότι είναι γεμάτο!

5. Πιπέρι Καγιέν
Μόλις μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να κάνει το σώμα να κάψει επιπλέον 10 θερμίδες από μόνο του. Για να μην αναφέρουμε ότι για όσους δεν τρώνε τακτικά πικάντικα γεύματα, προσθέτοντας πιπέρι καγιέν κόβει κατά μέσο όρο 60 θερμίδες από το επόμενο γεύμα τους.

6. Μήλα
Τα μήλα είναι γεμάτα με διαλυτές ίνες και πηκτίνη, που σε βοηθούν να αισθάνεσαι πιο χορτάτη. Τα μήλα ρυθμίζουν επίσης, τη γλυκόζη και ενισχύουν το επίπεδο ενέργειας. Τέλος, τα μήλα απαιτούν πολύ χρόνο μάσησης, το οποίο σε βοηθά να επιβραδύνεις και δίνει στο σώμα σου περισσότερο χρόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι πλέον πεινασμένη.

7. Αυγά
Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ή δύο αυγών για πρωινό μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν να αισθάνονται πιο γεμάτοι για 24 ώρες από ό, τι εάν έτρωγαν ένα bagel με το ίδιο ποσό θερμίδων. Στην ίδια μελέτη, όσοι κατανάλωναν τα αυγά, έλαβαν κατά μέσο όρο 330 λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από ό, τι οι υπόλοιποι.

8. Νερό
Σε μελέτη του 2010, όσοι έπιναν δύο ποτήρια νερό πριν από ένα γεύμα έτρωγαν μεταξύ 75 και 90 λιγότερες θερμίδες στο γεύμα από εκείνους που δεν έπιναν νερό.

9. Γλυκοπατάτες
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τροφίμων, οι πατάτες περιέχουν ένα ειδικό είδος αμύλου που αντιστέκεται στα πεπτικά ένζυμα, καθιστώντας τους να παραμείνουν στο στομάχι περισσότερο και συνεπώς να σε κάνουν να αισθάνεσαι γεμάτη. Επιπλέον, είναι γεμάτες βιταμίνη Α και βιταμίνη C.

10. Σούπα λαχανικών
Μια ζεστή σούπα λαχανικών με ζωμό μπορεί να σας γεμίσει γρήγορα και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες. Προσπάθησε να φας ένα μπολ πριν από το επόμενο γεύμα σου ή απλά φάε ένα μεγάλο μπολ ως κυρίως πιάτο.

11. Μαύρη Σοκολάτα
Ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα βοηθά να μειώσει τις λιγούρες σου, επειδή η πικρή γεύση σηματοδοτεί το σώμα να μειώσει την όρεξή σου. Για να μην αναφέρουμε ότι το στερικό οξύ στη μαύρη σοκολάτα βοηθά στην επιβράδυνση της πέψης για να σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο χορτάτη.

12. Τόφου
Το τόφου έχει υψηλά επίπεδα μιας ισοφλαβόνης που ονομάζεται genistein, η οποία έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την όρεξη και μειώνει την πρόσληψη τροφής.

13. Ουασάμπι
Η πικάντικη ουσία στο ουασάμπι καταστέλλει την όρεξη και είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.

14. Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις το άσκοπη τσιμπολόγημα και οι διατροφολόγοι λένε ότι οι κατεχίνες που περιέχει, βοηθούν στην αναστολή της μετακίνησης της γλυκόζης στα λιποκύτταρα, γεγονός που επιβραδύνει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα και εμποδίζει την υψηλή ινσουλίνη και την επακόλουθη αποθήκευση λίπους. Και όταν το σάκχαρο του αίματός σου είναι πιο σταθερό, έτσι είναι η πείνα σου.

15. Βρώμη
Ενώ έχει υψηλά επίπεδα σε υδατάνθρακες, ο τύπος των υδατανθράκων της βρώμης, χωνεύεται πιο αργά και σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης για ώρες μετά το πρωινό.

16. Κανέλα
Η κανέλα, όπως και άλλα αλεσμένα μπαχαρικά, σαν το γαρύφαλλο και το τζίντζερ, βοηθάει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που βοηθά στον έλεγχο της όρεξης.

17. Αποβουτυρωμένο γάλα
Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον μία μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα περίπου δύο εβδομάδες πριν από την εμμηνόρροια μειώνουν σημαντικά την λιγούρα τους για τις ανθυγιεινές τροφές και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

18. Λιναρόσπορος
Με ένα θρεπτικό μείγμα από διαλυτές ίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα, ο λιναρόσπορος είναι η ιδανική προσθήκη στο γιαούρτι, το smoothie ή τη σαλάτα σου. Στην πραγματικότητα, αλεσμένοι ή όχι, οι σπόροι λιναριού σε βοηθούν να είσαι χορτάτη και γεμάτη ενέργεια.

19. Σαλάτες
Απλά μια ή δύο κούπες λαχανικά είναι το μόνο που χρειάζεται για να σηματοδοτήσει στον εγκέφαλό σου ότι παίρνεις θερμίδες και τρέφεσαι. Επειδή χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να σηματοδοτήσει το στομάχι σου στον εγκέφαλό σου ότι έχεις χορτάσει, ξεκινώντας με μια μικρή σαλάτα πριν το γεύμα σου, είναι ένας τέλειος τρόπος για να φύγει το σήμα νωρίτερα.

20. Χυμός Λαχανικών
Έρευνα έδειξε πως όσοι πίνουν χυμό λαχανικών πριν από ένα γεύμα, τρώνε 135 λιγότερες θερμίδες

21. Λαχανικά με πράσινα φύλλα
Αν πραγματικά ψάχνεις για ένα εξαιρετικά θρεπτικό φαγητό που θα σε γεμίσει για ώρες, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Από το καλαμπόκι έως το σπανάκι αυτά τα ινώδη χόρτα (τρώγονται ωμά ή μαλακά σοταρισμένα με λίγο ελαιόλαδο) είναι νόστιμα και σίγουρα κρατούν μετριάζουν την πείνα.

22. Σολομός
Όταν τρως ψάρια όπως ο σολομός, με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το σώμα σου αυξάνει την ποσότητα της ορμόνης λεπτίνη στο σύστημά σου. Η λεπτίνη είναι γνωστή για την ιδιότητα που έχει να καταστέλλει την πείνα. Αν δεν σου αρέσει ο σολομός, δοκίμασε τόνο και ρέγγα, τα οποία είναι επίσης υψηλά σε ωμέγα-3.

tlife.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com