ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
500γρ. ρύζι καρολίνα, κατά προτίμηση
2 κ.σ. κοφτές βούτυρο φρέσκο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ρίγανη (προαιρετικά)
2 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1 κ.σ. κοφτή μέλι (προαιρετικά)
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και «κρύβουμε» κάτω από την πέτσα κομματάκια βούτυρο. Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί. Χτυπάμε την μουστάρδα με το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο. Γεμίζουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζουμε πλευρά και προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σβήνουμε το φούρνο όταν το ρύζι έχει ακόμη ζουμί αλλά είναι έτοιμο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.