Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τρία θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο θυρεοειδής σας

Ο σημαντικός αυτός αδένας που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο όταν υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί, χρειάζεται θρεπτικές ουσίες που μπορούμε να του δώσουμε μέσω της διατροφής.

Ιώδιο
Το ιώδιο είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών. Όταν δεν επαρκεί, ο θυρεοειδής προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη με τη διόγκωσή του, που σημαίνει βρογχοκήλη και εμφάνιση όζων. Μπορείτε να λάβετε ιώδιο από: το ιωδιούχο αλάτι, τα ψάρια, τα φύκια, αβγά, σκόρδο, τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τη σάλτσα σόγιας. 

Σελήνιο
Άλλο ένα σημαντικής αξίας ιχνοστοιχείο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, το σελήνιο χρειάζεται και για τη δημιουργία πρωτεϊνών που ελέγχουν τη σύνθεση ορμονών, ρυθμίζουν το μεταβολισμό και διατηρούν τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών στον οργανισμό. Μπορείτε να λάβετε σελήνιο από: τα βραζιλιάνικα καρύδια, τον τόνο, τα μανιτάρια, το μοσχάρι, τον ηλιόσπορο, τα φασόλια σόγιας.
Ψευδάργυρος
Τα χαμηλά επίπεδα του ψευδάργυρου στον οργανισμό συνδέονται με χαμηλά επίπεδα στις θυρεοειδικές ορμόνες. Τόσο ο υποθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί) όσο και ο υπερθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής υπερλειτουργεί) μπορούν να προκαλέσουν ελλείψεις στα επίπεδα ψευδαργύρου. Μπορείτε να λάβετε ψευδάργυρο από: τα θαλασσινά, το κρέας, τη γαλοπούλα, τις σαρδέλες, τα αυγά, τα φασόλια σόγιας, τα καρύδια, τα μανιτάρια.

clickatlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com