Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποιες τροφές χαρίζουν λευκά δόντια

Το καθημερινό βούρτσισμα και η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο για καθαρισμό και προληπτικό έλεγχο είναι μερικά από τα πιο βασικά μέτρα που πρέπει να λάβει κανείς για να προστατεύσει την στοματική του υγιεινή.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει όμως και η διατροφή αφού κάποια τρόφιμα και ποτά αποδεδειγμένα «λεκιάζουν» τα δόντια, ενώ άλλα βοηθούν στη διατήρηση ενός λαμπερού και όμορφου χαμόγελου.
Δείτε τρεις τροφές που λευκαίνουν τα δόντια…
Κουνουπίδι
Τραγανά λαχανικά όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο έχουν οφέλη για τα δόντια όταν καταναλώνονται ωμά, καθώς τρίβονται με την εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και «καθαρίζουν» υπολείμματα τροφών και λεκέδες.
Γιαούρτι
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προωθούν την παραγωγή σάλιου ώστε να απομακρυνθούν ευκολότερα λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Η λευκαντική τους δράση είναι όμως διπλή, αφού παρέχουν επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα περίπου όπως το μηλικό οξύ για να καθαρίσει τα δόντια.
Ξηροί καρποί
Επειδή είναι σκληροί, οι ξηροί καρποί βοηθούν να κάνετε «απολέπιση» στα δόντια σας. Η λειαντική δράση των αμύγδαλων, των καρυδιών και των κάσιους μπορεί να διορθώσει ως έναν βαθμό τον αποχρωματισμό των δοντιών και να αποκαταστήσει το φυσικό λευκό τους.
 http://medicalnews.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com