Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φράουλες

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζ. κακάο άγλυκο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
½ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζ. νερό
5 κ.σ. ηλιέλαιο
1 στικ βανίλιας
1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
10 φράουλες κομμένες στα 4
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

**********

Διαδικασία συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τη βανίλια και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες μέσα στο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπαιν μαρί 1 κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο και περιχύνουμε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com