Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να «σταματήσεις» το χρόνο!

Αν είσαι εκεί κοντά στα 20, αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει γιατί η πρόληψη είναι το παν. Αν είσαι εκεί κοντά στα 30, αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει, γιατί ήδη έχεις αρχίσει να τα βάζεις με το χρόνο. Αν είσαι εκεί κοντά στα 40, έχεις δει τα σημάδια, τα έχεις πάρει κρανίο και θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να νικήσεις έστω σε κάποια σημεία το χρόνο. Το μυστικό σου όπλο είναι η γυμναστική, η καλή ψυχολογία, η χαλάρωση και φυσικά η σωστή διατροφή. Το πολύ νερό, οι υγιεινές επιλογές… τα έχουμε ξαναπεί. Σήμερα θα μιλήσουμε για φρούτα. Εκείνα τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να έχεις πιο λαμπερό και πιο φρέσκο δέρμα. Η Μαριλίζα Μυλωνάκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis μας δίνει τη λίστα με τα πέντε φρούτα που πρέπει να τρώμε. Για να έχεις επιδερμίδα ενυδατωμένη με φυσικό τρόπο.
1. Πορτοκάλια
Μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια είναι σημαντικά για τη παραγωγή κολλαγόνου. Και όπως θα έχεις διαβάσει οι δερματολόγοι παγκοσμίως πια «ορκίζονται» στη δυναμική της βιταμίνης C, όταν μιλάμε για αντιγήρανση. Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου τα πορτοκάλια. Επίσης, μπορείς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου με το χυμό τους. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσεις τους φραγμένους πόρους. Και να προλάβεις τις ρυτίδες. Μπορείς ακόμα και τη φλούδα του πορτοκαλιού να τρίψεις στο δέρμα σου, έτσι ώστε η επιδερμίδα σου να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά.


2. Μήλα
Τα μήλα περιέχουν χαλκό και βιταμίνη C, συστατικά ευεργετικά για το δέρμα. Το κάλλιο, που είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, υπάρχει και αυτό στα μήλα. Άρα… είναι το φρούτο που πρέπει να μπει στην καθημερινότητά σου και όχι μόνο το γιατρό να κάνει πέρα, αλλά και το χρόνο.


3.Παπάγια
Περιέχει μοναδικά ένζυμα τα οποία εικάζεται ότι όχι μόνο βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά και στη προστασία από καρδιακά νοσήματα. Φυσικά, για να υπάρχει σε αυτή τη λίστα, πρόκειται και για ένα φρούτο που συμμαχεί μαζί σου στη μάχη ενάντια στο χρόνο. Και σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό της στο δέρμα σου, για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσεις τους πόρους σου. Οι σπόροι της παπάγιας είναι αυτό που χρειάζεσαι για τη σωστή αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Μην τους πετάς, κάνε το τέλειο σκραμπ.


4. Καρπούζι
Το φρούτο του καλοκαιριού πλησιάζει… Κι επειδή όπως ξέρεις έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο και φρέσκο. Αποτελεί και πλούσια πηγή  λυκοπενίου, βιταμίνης C και Α, οπότε όπως καταλαβαίνεις επιβραδύνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης.


5. Ρόδι
Καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα πουνικικού οξέως, ελλαγικού οξέως, αντιοξειδωτικών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα ρόδια βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.  Επίσης ανεβάζει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, πράγμα χρήσιμο για τη κυκλοφορία του αίματος. Περιέχει βιταμίνη Α, C και Ε, μαζί με πολλά σημαντικά ιχνοστοιχεία. Λειτουργεί επίσης ως μία φυσική ενυδατική κρέμα και είναι ιδανικό για ξηρά και ερεθισμένα δέρματα. Άρα το ρόδι, είναι ένα από τα δυνατά σου χαρτιά ενάντια στο χρόνο.


Πηγή: Tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com