Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Καλαμαράκια γιαχνί

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό καλαμαράκια
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. βασιλικός
500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
Σερβίρουμε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com