Υλικά συνταγής
2 ποτήρια ηλιέλαιο
3 ποτήρια χυμός πορτοκάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 κ.γ. σόδα φαγητού
1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα
500γρ. σταφίδες αλευρωμένες
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κιλό αλεύρι (αφαιρούμε περίπου 1 φλιτζ.)
500γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Με
σύρμα χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι. Πάνω από το μπολ με τη ζάχαρη και
το λάδι διαλύουμε τη σόδα φαγητού στο χυμό πορτοκαλιού (θα αφρίσει και
θέλουμε να πέσει μέσα στο μπολ). Ανακατεύουμε κι έπειτα προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε
ένα ταψί 30x40 και το αλευρώνουμε. Το τινάζουμε να φύγουν τα πολλά
αλεύρια και προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180οC για μια ώρα και 10 λεπτά.
cooklos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.