ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κεφάλι σκόρδο (6-7 σκελίδες)
250γρ. ψίχα ψωμιού
1 φλιτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
⅓ φλιτζ. ξύδι
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
Σε γουδί κοπανάμε τα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σε κλωστή το λάδι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε σε μίξερ τη σκορδαλιά. Βάζουμε στο μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το αλάτι και τα σκόρδα και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ξύδι και το ελαιόλαδο σε κλωστή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.