Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μοσχαράκι με λάχανο

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
2 κιλά λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
2 ποτήρια νερό περίπου
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Μπλανσάρουμε το λάχανο και το κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε με κρύο νερό.
Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό (ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας), το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό. Προσθέτουμε το λάχανο, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και την κανέλα και λίγο ζεστό νερό ακόμη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και το λάχανο. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com