Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Χοιρινό με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
2 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
½ κ.γ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το ζωμό ή το νερό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε το φαγητό και ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νεράκι για να συμπληρώσουμε.
Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com