Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μπιφτέκια μερακλίδικα στη σχάρα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και κρασί και στραγγισμένες
½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για επάληψη
χυμός λεμόνι
1 κοφτό κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλήψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο. Ενδιάμεσα του ψησίματος επαλήφουμε τα μπιφτέκια μας με χυμό λεμονιού.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 °C.
Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com