Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσα αβγά μπορείς να τρως τελικά κάθε εβδομάδα;

Ξέρουμε πως τα αβγά μπορούν να δημιουργήσουν από το μηδέν ένα γρήγορο γεύμα αλλά πλέον έχουμε στα χέρια μας έρευνα που αποκαλύπτει και πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε με ασφάλεια μέσα σε μία εβδομάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται American Journal of Clinical Nutrition μπορούμε να απολαμβάνουμε 12 αβγά σε μια εβδομάδα.
Οι ερευνητές μάλιστα είδαν πως το αδυνατιστικό αποτέλεσμα ήταν ίδιο στα άτομα που κατανάλωναν 2 αβγά την εβδομάδα με εκείνα που κατανάλωναν έως και 12 αβγά ανά εβδομάδα.
Αυτό που τονίζουν οι ερευνητές είναι πως η συνολική διατροφή πρέπει να είναι υγιεινή και επηρεάζει τον αριθμό των αβγών που τρώμε, αφήνοντας ακάλυπτη την οδηγία της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιάς που προτείνει την κατανάλωση μόνο έξι αβγών ανά εβδομάδα.
Κι αν φοβάσαι για την κακή χοληστερόλη, να σου πούμε πως άτομα που αντικατέστησαν τα δημητριακά στο πρωινό τους με αβγά, δεν είδαν αλλαγή στα επίπεδα χοληστερόλης και κατανάλωναν τελικά λιγότερες θερμίδες ανά ημέρα.
Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι το πώς τρως τα αβγά. Αν θες να τρως δύο αβγά ανά ημέρα μπορείς να το κάνεις, αρκεί να μην τα τρως με τρόπο τέτοιο που αυξάνει την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (μέσα σε ομελέτα με μπέικον, κρέμα γάλακτος και τυρί).
Ασπράδι ή όλο το αβγό: Υπάρχουν θρεπτικά στοιχεία στον κρόκο του αβγού που δεν μπορείς να τα πάρεις από το ασπράδι.
Οπότε, αυτό που μπορείς να κρατήσεις είναι το εξής: Μπορείς να πάρεις υπόψη τη συνολική σου διατροφή και να θυμάσαι πως ένα μέτριο αβγό περιέχει 80 θερμίδες περίπου, 5 γραμμάρια λιπαρών και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.
queen.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com