ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. γάλα
1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό (για άλειμμα)
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.