Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η διατροφή ασπίδα προστασίας κατά των καρδιαγγειακών

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Epidemiology, δείχνει πως σχεδόν 1 στους 2 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ευρώπη, οφείλεται στις «κακές» διατροφικές συνήθειες.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από 51 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αναφορικά με τη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, και τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού.
Αν και παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών, συνολικά, φάνηκε πως τουλάχιστον το 1/3 των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα θα μπορούσε να προληφθεί μέσα από την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Επιπλέον, η «ανθυγιεινή» διατροφή φάνηκε να συνδέεται ισχυρότερα με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε νεότερους άνδρες, ενώ στις γυναίκες παρατηρήθηκε το αντίθετο.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης είναι κρίσιμα για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση στρατηγικών πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε» περισσότερο τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου, διαφορετικά τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα είναι στο μέλλον αιτία για ακόμη περισσότερους θανάτους που θα μπορούσαν να προληφθούν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com