Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 20 πιο χρωματιστές χώρες στην Ευρώπη

Διαφορετικά τοπία, κουζίνες και άνθρωποι χαρακτηρίζουν στο σύνολό του έναν ταξιδιωτικό προορισμό. Αυτό που δεν παρατηρούν, ωστόσο, οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι ότι μια χώρα διαθέτει την δική της χρωματική παλέτα που την χαρακτηρίζει, διακρίνοντάς τη από τις υπόλοιπες.
Μία νέα μελέτη που κυκλοφορεί από το Sovereign Luxury Travel, και παρουσιάζεται στο Lonely Planet, ξεχωρίζει τα πιο εικονικά τοπία της κάθε χώρας, αποτυπώνοντας τις κυρίαρχες χρωματικές παλέτες οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με αυτά. Από τις συνολικά 20 χώρες που αναφέρονται στο δημοσίευμα, οι τρεις πρώτες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, χαρακτηρίζονται ως οι πιο πολύχρωμες της Ευρώπης.
Στην πρώτη θέση αναδεικνύει την Ολλανδία, με το έντονο πορτοκαλί, μοβ και πράσινο να αντικατοπτρίζονται στο πάρκο λουλουδιών Keukenhof και τις αποχρώσεις του μπλε και του γκι να κυριαρχούν στο γραφικό χωριό Groningen.

Ακολουθεί η Ιταλία με την πιο ζεστή χρωματική παλέτα της να συναντάται στη Ρώμη, ξεχωρίζοντας το χρυσαφί του Κολοσσαίου, ενώ αναφορά γίνεται στη Φλωρεντία και το χρώμα τερακότας που είναι συνδυασμένη με τα κτήριά της αλλά και την Cinque Terre με τις παστέλ- ροζ και ηλιοκαμένες κίτρινες αποχρώσεις που την χαρακτηρίζουν.
Η Ελλάδα συναντάται στην τρίτη θέση και διακρίνεται, φυσικά, για το απέραντο μπλε και τις αποχρώσεις του που κυριαρχούν στα ελληνικά νησιά, με πρωταγωνίστριες τις παραλίες της Μυκόνου αλλά και το λευκό στην αρχιτεκτονική της Σαντορίνης. Αναφορά γίνεται, επίσης, στις κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις των Μινωικών ανακτόρων στην Κρήτη, των μεσαιωνικών κάστρων και των τζαμιών από την Οθωμανική εποχή.

newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com