Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Βιενέζικη βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
250γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
4 κ.σ. σταφίδες
4 κ.σ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ινδική καρύδα

**********

Διαδικασία συνταγής
Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com