Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αφράτοι κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500γρ. φρέσκο βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
500γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

**********

Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσα από το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ξανά από πάνω.

 https://www.cooklos.gr/syntages/afratoi-koyrampiedes
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com