Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το ψωμί του τοστ με βιταμίνες και μέταλλα στο…plus!

Μεγάλο ποσοστό  του ελληνικού πληθυσμού δεν προσλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες σε βιταμίνες όπως η D και το φολικό οξύ και μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, σύμφωνα με την πρόσφατη Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.), που εκπονήθηκε από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, στο σίδηρο εντοπίστηκε χαμηλή πρόσληψη στο  35% του πληθυσμού, στο ασβέστιο στο 66%, στο φολικό οξύ στο 83%, ενώ στη βιταμίνη D το ποσοστό ανέρχεται στο 98%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το ασβέστιο απαιτείται για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, ο σίδηρος συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και το φολικό οξύ στη μείωση της κόπωσης και κούρασης, στo πλαίσιo μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Η δημιουργία ενός νέου σταρένιου ψωμιού του τοστ εμπλουτισμένο με σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη D και φολικό οξύ, έρχεται να κάνει την καθημερινή αγαπημένη συνήθεια του τοστ και του σάντουιτς πιο ωφέλιμη για όλη την οικογένεια, συμβάλλοντας έτσι στην καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων ποσοτήτων, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.
Τι καλύτερο για μας και την οικογένειά μας να απολαμβάνουμε καθημερινά το αγαπημένο μας τοστάκι, γνωρίζοντας ότι λαμβάνουμε και τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την καλύτερη λειτουργία του, όπως είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα!
Τι είναι η ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.
Η Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.) είναι μία από τις μεγαλύτερες μελέτες διατροφής που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, με κύριο στόχο την εκτίμηση των διατροφικών συνηθειών, του τρόπου ζωής και τη σχέση τους με χρόνια νοσήματα του ελληνικού πληθυσμού. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Aθηνών, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων των ηλικιών και έδειξε ότι μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν προσλαμβάνει τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες σε κάποιες βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη D, το ασβέστιο, το φολικό οξύ και ο σίδηρος, που είναι απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό μας.

Μαρία Κιουπσή Διαιτολόγος-Διατροφολόγος από το diatrogi.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com