Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μέλι και απώλεια βάρους: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτού του φυσικού γλυκαντικού

Θα μπορούσε το μέλι να είναι και το κλειδί για την απώλεια βάρους; Ενώ το μέλι έχει σίγουρα το μερίδιό του στα οφέλη, μεταξύ των οποίων και η ικανότητά του να βοηθήσει στην πέψη και να ενισχύσει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών, ο ρόλος του στην απώλεια βάρους δεν είναι τόσο σαφής ακόμα.
Ακόμα, υπάρχει αρκετός λόγος για να εξετάσετε τη μετάβαση σε αυτό το γλυκαντικό. Διαβάστε παρακάτω για να αποφασίσετε μόνοι σας.

1. Έχει 64 θερμίδες στην κουταλιά
Ενώ το μέλι είναι ένα νόστιμο φυσικό γλυκαντικό, έχει θερμίδες και ζάχαρη . Υπάρχουν 64 θερμίδες σε μια κουταλιά σούπας μελιού. Και από τα 21 γραμμάρια του βάρους του, τα 17.25 γραμμάρια είναι από σάκχαρα. Ο γλυκαιμικός δείκτης του σε περίπου 61 δεν είναι πολύ διαφορετικός από τη σακχαρόζη ή την «καθαρή» ζάχαρη που κυμαίνεται στα 65. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ζάχαρη και ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης σημαίνουν εκείνους που είναι διαβητικοί ή παρακολουθώντας την πρόσληψη ζάχαρης δεν θα πρέπει να παρακάνετε τη λήψη μελιού.

2. Αλλά είναι πολύ περισσότερο από "τζαμπα θερμίδες"
Ενώ εμπεριέχει πολλή ζάχαρη, είναι μια πιο φυσική, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα γλυκαντικά. Έχει κάποια ποσότητα πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών, καθιστώντας το σχετικά πιο θρεπτικό. Η λίστα των θρεπτικών ουσιών περιλαμβάνει ασκορβικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και σίδηρο.

3. Προσφέρει καλύτερο βάρος και έλεγχο λίπους από τη ζάχαρη
Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το μέλι αντί για τη ζάχαρη εάν πρέπει να κρατήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Ένα κομμάτι της έρευνας διαπίστωσε ότι όταν χορηγήθηκε μέλι αντί σακχαρόζης σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, οδήγησε σε ελαφρά μείωση του σωματικού βάρους και του σωματικού λίπους. Μελέτες σε ζώα επιβεβαιώνουν επίσης ότι συμβάλλουν λιγότερο στην αύξηση του σωματικού βάρους καθώς και στο σωματικό λίπος όταν χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη ή σακχαρόζη. Αυτό που το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό είναι ότι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τα επίπεδα χοληστερόλης, κάτι που και οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι συχνά αγωνίζονται επίσης.

4. Μπορεί να βοηθήσει να καταστείλει την όρεξή σας
Υπήρξε επίσης κάποια άποψη ότι το μέλι θα μπορούσε να καταστείλει την όρεξή σας, η οποία με τη σειρά του θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ένα κομμάτι της έρευνας διαπίστωσε ότι όταν λήφθηκε μέλι αντί σακχαρόζης, συνέβαλε λιγότερο στην αύξηση του σωματικού βάρους καθώς και στο σωματικό λίπος στα πειραματόζωα. Μια μικρή μελέτη για τις γυναίκες διαπίστωσε ότι το μέλι θα μπορούσε να μεταβάλει τις επαγόμενες από το γεύμα αντιδράσεις των ορμονών διέγερσης της όρεξης όπως η γκρελίνη και η ορμόνη του εντέρου PYY (3-36) για να καταστείλει την όρεξη. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα σε αυτό το μέτωπο για να εξακριβωθεί αν αυτό ισχύει για όλους.

5. Ενίσχυση της πέψης και της υγείας του εντέρου
Το μέλι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την πέψη σας βελτιώνοντας την υγεία του εντέρου σας. Το γλυκαντικό έχει προβιοτικά οφέλη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει τον πολλαπλασιασμό καλών βακτηρίων στο πεπτικό σας σύστημα. Τα bifidobacteria στο μέλι είναι ειδικά υπεύθυνα για το προβιοτικό αποτέλεσμα. Αυτά τα καλά βακτήρια, με τη σειρά τους, βελτιώνουν όχι μόνο τη συνολική ανοσοποιητική υγεία αλλά επίσης βοηθούν στην πέψη. Οι ερευνητές έχουν επίσης διαπιστώσει ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της υγείας του εντέρου. Η καλή υγεία των εντέρων και ο χειρισμός της μικροβιοτικής στο έντερο σας θα μπορούσαν ακόμη να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους σύμφωνα με μερικές μελέτες

6. Μπορεί να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή που συνδέεται με την παχυσαρκία
Το ακατέργαστο μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως τα φλαβονοειδή. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει συγκρίνει τη δράση της με εκείνη των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (NSAIDs) και των κορτικοστεροειδών μείον τις παρενέργειες.Η κατανάλωση μελιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών και να προστατεύσει το σώμα σας από το οξειδωτικό στρες.
Πηγή: curejoy.com
stogiatro.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com