Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σύκα: Τα πολύτιμα οφέλη τους στην υγεία μας

Tο σύκο είναι το φρούτο που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έχουμε συνδυάσει με το καλοκαίρι. Τα σύκα τρώγονται κρύα τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου κι όλο τον Αύγουστο στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο. Τι καλό κάνουν;
Είναι γεμάτα με βιταμίνες
Σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β1 και Β2. Απ' όλα έχει ο μπαξές με τα σύκα.

 
Κρατάνε μακριά τη δυσκοιλιότητα

Τα σύκα διαθέτουν ήπιες καθαρτικές ιδιότητες. Τρία σύκα την ημέρα κάνουν τη δυσκοιλιότητα πέρα, μια για πάντα. Φρέσκα ή αποξηραμένα, την ίδια δουλίτσα κάνουν στο έντερο.
 
 
Βοηθούν στη διατήρηση του βάρους

Ως φυσική τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, τα σύκα σε κρατάνε χορτάτη κι επιβραδύνουν την πέψη, κι αυτό μόνο καλό το λες όταν συμβαίνει με μία τροφή με 47 θερμίδες.

 
Προστατεύουν από τον καρκίνο

Τροφή με αντιοξειδωτικές ιδιότητες το σύκο, προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη γήρανση. Μάλιστα σύμφωνα με πολυετή σουηδική έρευνα, τα σύκα, τα μήλα, τα δαμάσκηνα και τα αχλάδια θωρακίζουν από τον καρκίνο του μαστού.
 

Είναι αφροδισιακά

Βεβαίως κι εκεί κάνει καλό το συκαλάκι. Τρελαίνει τις ορμόνες. Στην αρχαιότητα το είχαν κάτι σαν βιάγκρα να φανταστείς, αφού το χορηγούσαν σε άτομα που εμφάνιζαν σεξουαλική δυσλειτουργία.

 
Δυναμώνουν την καρδιά

Έφαγες κάτι πολύ λιπαρό και τα τριγλυκερίδιά σου πήραν φωτιά; Φάε σύκα άμεσα. Μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, προστατεύοντας την καρδιά από παθήσεις που σχετίζονται με την κακή διατροφή και την παχυσαρκία.


stogiatro.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com