Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

8 παρενέργειες του κλιματισμού που θα πρέπει να προσέξετε

Τα κλιματιστικά είναι μια σωτηρία για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, ειδικά τώρα που οι ζεστές μέρες, γίνονται σχεδόν βασανιστικές! Δυστυχώς όμως, τα κλιματιστικά έχουν κάποιες δυσάρεστες και καταφανείς βλαβερές συνέπειες που μπορεί να μην γνωρίζετε πάντα.

1. Αφυδάτωση

Τα ποσοστά αφυδάτωσης είναι γνωστό ότι είναι υψηλότερα σε κλιματιζόμενα δωμάτια. Συνήθως καταλήγετε σε αφυδάτωση εάν το κλιματιστικό παγώσει πάρα πολύ το δωμάτιο και εάν δεν ενυδατώνεστε. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η ρύθμιση είναι σε χαμηλή θερμοκρασία και αισθάνεστε πολύ κρύο για να πιείτε νερό.

2. Πονοκέφαλοι και ημικρανία

Μια άλλη δυσάρεστη παρενέργεια των κλιματιζόμενων χώρων, ειδικά εάν δεν συντηρούνται σωστά, είναι η ευαισθησία σε πονοκεφάλους και ημικρανίες όταν τα επίπεδα ποιότητας του αέρα στην εσωτερική ατμόσφαιρα μειώνονται. Θα μπορούσατε όμως να καταλήξετε με κεφαλαλγία εάν αφυδατωθήκατε ως αποτέλεσμα του να βρίσκεστε σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο ή κτίριο για πολύ καιρό.

3. Αναπνευστικά προβλήματα
Τα συμπτώματα στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό τείνουν να εμφανίζονται πολύ περισσότερο σε ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο σε κλιματιζόμενα μέρη από όσους περνούν χρόνο σε μη κλιματιζόμενους χώρους. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ρινική απόφραξη, ξηρό λαιμό ή ακόμα και ρινίτιδα. Όπως διαπιστώθηκε σε μια έρευνα, το 28% αυτών των κλιματιζόμενων κτιρίων γνώρισε ρινίτιδα σε σύγκριση με μόλις 5% σε κτίρια με φυσικό αερισμό. Περίπου το 35% των ανθρώπων σε κλιματιζόμενα δωμάτια είχαν ρινική απόφραξη έναντι μόλις 9% σε κτίρια που είχαν φυσικό εξαερισμό.

4. Λήθαργος
Το κλιματιστικό στο σπίτι σας, είναι σχεδιασμένο να σας δροσίζει, παρολαυτά μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα! Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι σε κλιματιζόμενα κτίρια παραπονιούνται περισσότερο για λήθαργο. Με άλλα λόγια, ο κλιματισμός μπορεί να φταίει για την ανεξήγητη τεμπελιά σας και την υποτονικότητα. Εάν εργάζεστε σε ένα κλιματιζόμενο κτίριο, είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να παραπονεθείτε για λήθαργο απ 'ό, τι εάν σε ένα φυσικά αεριζόμενο χώρο.

5. Ξηρό δέρμα και φαγούρα

Ο υπερβολικός κλιματισμός σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ξηροδερμία.

6. Άσθμα και αλλεργίες
Ο κλιματισμός μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες αλλά ακόμη και το άσθμα. Ενώ η διαμονή σε κλειστό χώρο σε έναν κλιματιζόμενο χώρο μπορεί να προστατεύει ορισμένα άτομα που είναι ευαίσθητα στη γύρη ή τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου η κατάστασή τους επιδεινώνεται με τον κλιματισμό. Εάν το κλιματιστικό σας δεν καθαριστεί και συντηρηθεί σωστά, διατρέχετε τον κίνδυνο να εκθέσετε τον εαυτό σας σε πλήθος μικροβίων και μικροσωματιδίων .

7. Ξηρό μάτι
Ο κλιματισμός μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε φαγούρα στα μάτια, αλλά και να τα νιώθετε ερεθισμένα. Μερικές φορές μπορεί να γίνει τόσο άσχημη η κατάσταση αυτή σε σημείο να δυσκολεύεται η όραση σας. Και ενώ ο κλιματισμός δεν μπορεί να προκαλέσει άμεση ξηροφθαλμία, σίγουρα δεν θα βοηθήσει στο να την αποφύγετε. Όπως σας λένε τα άτομα με πρόβλημα ξηροφθαλμίας, το πρόβλημά τους φαίνεται να χειροτερεύουν όταν περνούν πολλές ώρες σε έναν κλιματιζόμενο χώρο.

8. Λοιμώδη νοσήματα
Επειδή τα κλιματιστικά στεγνώνουν τα ρινικά σας περάσματα, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στις μεμβράνες της βλεννογόνου και να στεγνώσουν τη βλέννα. Ελλείψει επαρκούς προστατευτικής βλέννας, οι οργανισμοί των ανθρώπων γίνονται πιο ευάλωτοι στην επίθεση από ιούς.
stogiatro.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com