Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οκτώ καλοκαιρινές τροφές για να ξεφουσκώσεις πριν την παραλία

Το καρπούζι και το αγγούρι είναι οι καλύτεροί σου φίλοι αυτή την εποχή!
Το καλοκαίρι είναι εδώ και αν δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη τις εξορμήσεις στις παραλίες σίγουρα ετοιμάζεσαι να το κάνεις πολύ πολύ σύντομα.
Αν αυτό που σε κρατάει πίσω είναι το ενοχλητικό φούσκωμα –για παράδειγμα λόγω αφυδάτωσης ή κατακράτησης υγρών– η λύση που αναζητάς βρίσκεται στα ζουμερά φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού!
Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery, θα δεις ποιοι είναι οι διατροφικοί σου σύμμαχοι για να νικήσεις το φούσκωμα και να βγεις στην παραλία με (ακόμη μεγαλύτερη) αυτοπεποίθηση!
Πηγή: womenshealthmag.com, onmed.gr

1. Αγγούρι: Περιέχει κουερσετίνη (βαλανοκετόνη), μια αντιοξειδωτική ουσία που δρα ενάντια στο πρήξιμο, ενώ παράλληλα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ώστε να αυξήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης. Η φλούδα του αγγουριού είναι επίσης πλούσια σε καφεϊκό οξύ, ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη δράση.

2. Αβοκάντο: Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και σορβιτόλη, δύο σάκχαρα που συχνά ευθύνονται για το φούσκωμα και τα αέρια. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών που «τρέφουν» τα καλά βακτήρια του εντέρου, βελτιώνοντας έτσι την πέψη.

3. Ντομάτα: Οι τροφές με κάλιο, όπως η ντομάτα, καταπολεμούν το φούσκωμα επειδή εξουδετερώνουν το αλάτι στον οργανισμό –άρα και την κατακράτηση που αυτό προκαλεί. Η ντομάτα είναι όμως και ιδιαίτερα ενυδατική, αφού η περιεκτικότητά της σε νερό φτάνει το εντυπωσιακό 94%.

4. Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο περιέχει ακτινιδίνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και προλαμβάνει το φούσκωμα. Επίσης, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες δρουν προληπτικά ενάντια στη δυσκοιλιότητα και κατ’ επέκταση στο φούσκωμα.

5. Καρπούζι: Η περιεκτικότητά του σε νερό ξεπερνά το 90%, επομένως είναι το ιδανικό φρούτο για μια δροσιστική και ενυδατική καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα.

6. Μούρα: Εκτός από μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα είναι φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες κι έτσι διευκολύνουν την πέψη ώστε να αντιμετωπιστεί το ενοχλητικό φούσκωμα.

7. Σπαράγγια: Φτωχά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε νερό, τα σπαράγγια είναι η ιδανική επιλογή ενάντια στο φούσκωμα που οφείλεται στην κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, τα σπαράγγια δρουν στον οργανισμό σαν πρεβιοτικά, δηλαδή αποτελούν «τροφή» για τα ευεργετικά βακτήρια του γαστρεντερικού. Όσο καλύτερη η λειτουργία του γαστρεντερικού, τόσο πιο επίπεδη η κοιλιά!

8. Πράσινα λαχανικά: Το σπανάκι, το κέιλ και η ρόκα είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου, ενός ηλεκτρολύτη που παίζει ρόλο-κλειδί στην πέψη και στη ρύθμιση των υγρών στο σώμα.

 

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com