Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τροφές με λίγες θερμίδες που θα σε δροσίσουν τις ζεστές μέρες

Καλοκαίρι ίσον αυξημένη θερμοκρασία. Κάτι που σημαίνει ότι: α) θα φορέσουμε οσονούπω μαγιό (αν δεν το έχουμε κάνει ήδη) και β) αναζητάμε πιο ελαφριές και δροσερές επιλογές να καταναλώσουμε. Σε αυτό το σημείο ίσως σκέφτεσαι ότι το “α)” με το “β)” δεν συνάδουν μεταξύ τους και τόσο πολύ, αλλά προς τα κάτω θα καταλάβεις γιατί το αναφέρω. Κεντρικό θέμα του σημερινού άρθρου είναι οι τροφές που θα βρούμε τώρα στην αγορά, οι οποίες έχουν λίγες θερμίδες και θα μας δροσίσουν τις πολύ ζεστές μέρες. Ναι, η διατροφή είναι ένα “μέσο” για να καταπολεμήσουμε την αυξημένη θερμοκρασία, να νιώσουμε καλύτερα και φυσικά να μην χαλάσουμε τη δίαιτά μας.
Προς τα κάτω συγκέντρωσα τις οχτώ τροφές με όλες αυτές τις μαγικές ιδιότητες που μπορείς να εκτυπώσεις ή να γράψεις σε ένα χαρτί για να δημιουργήσεις την ιδανική shopping list. Την επόμενη φορά που θα πας σούπερ μάρκετ καλό θα ήταν να την πάρεις μαζί σου για να οργανώσεις την “καλοκαιρινή σου κουζίνα” όπως πρέπει.

1.Μυρωδικά
Ξεκίνα από τα μυστικά συστατικά των συνταγών σου. Μυρωδικά και μπαχαρικά που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο καλά μετά το φαγητό, ειδικά τις ημέρες που κάνει ζέστη.


2.Ψάρια
Έχουν λίγες θερμίδες, σε φέρουν πιο κοντά στη θάλασσα σε κάθε μπουκιά και όπως και να το κάνεις τραβιούνται τώρα το καλοκαιράκι. Εκτός από μια ελαφριά και δροσερή επιλογή θα επιταχύνεις και το μεταβολισμό σου.


3.Αμύγδαλα
Οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ καλή ιδέα για ελαφρύ σνακ τώρα το καλοκαίρι. Γιατί σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο σνακ (μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, γιαούρτι) είναι ανθεκτικά στη ζέστη.


4.Πεπόνι
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δροσιστείς από τα καλοκαιρινά φρούτα. Ενυδατώνουν, ανακουφίζουν και δεν προσφέρουν πολλές θερμίδες. Το πεπόνι συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και βιταμίνη Α και C, ενώ έχει πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα που συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.


5.Αβοκάντο
Αναβάθμισε τις σαλάτες σου! Η χωριάτικη είναι εξαιρετική επιλογή για να δροσίσεις τα μεσημέρια σου, αλλά μια χορταστική σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο θα ήταν εξίσου απολαυστική τώρα το καλοκαίρι. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs). Τα οξέα αυτά συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού, την ορμονική ισορροπία, καθώς και την ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.


6.Σπανάκι
Δεν είναι ένα λαχανικό που βρίσκεις μόνο το καλοκαίρι, όμως μπορεί να εμπλουτίσει σαλάτες ή να συνοδεύσει κυρίως γεύματα στη θέση ρυζιού ή πατάτας που θα σε βαρύνουν μέσα στη ζέστη.


7.Κινόα
Η κινόα είναι ένα από τα πιο trendy τρόφιμα των τελευταίων ετών. Κι όμως, εκτός από δημοφιλές, το δημητριακό αυτό έχει μοναδικές ιδιότητες στο αδυνάτισμα. Ρυθμίζει πλήρως τον μεταβολισμό των σακχάρων, αυξάνει τον μεταβολισμό και είναι μια δροσιστική επιλογή για σαλάτα.


8.Αυγό
Όποιος είναι από χωριό θα γνωρίζει πως αυτή την περίοδο οι κότες γεννούν αυγά με ρυθμό “πολυβόλου”. Αν και χρειάζεται προσοχή για να το καταναλώσεις πριν “χαλάσει” από τη ζέστη, το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σε λεκιθίνη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μειώνει την λιπώδη μάζα.


tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com