Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λικέρ κεράσι

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
2 φλιτζ. ζάχαρη
6 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
2 ξύλα κανέλας

**********

Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα κεράσια με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 3 μέρες για να βγάλουν το ζουμί τους τα κεράσια. Κάθε μέρα κουνάμε καλά το βάζο 1 φορά.
Μετά το πέρας των 3 ημερών προσθέτουμε το μπράντι και την κανέλα. Σφραγίζουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Σημειώνουμε πάνω στο βάζο την ημερομηνία που βάλαμε το μπράντι. Αφήνουμε τα κεράσια με το μπράντι για 3 μήνες , και κάθε τόσο κουνάμε το βάζο.
Σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα κεράσια δεν τα πετάμε , ετοιμάζουμε ένα cheesecake και τα χρησιμοποιούμε για την επικάλυψη ή τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά τα σφραγίζουμε καλά για να μην εξατμίζονται.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com