Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τρεις συνηθισμένοι μύθοι για τη διατροφή

Οι μύθοι σχετικά με τη διατροφή μας είναι πολλοί και αφορούν κυρίως τις συνήθειες που πρέπει ή δεν πρέπει να υιοθετήσουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την υγεία μας ή να χάσουμε κιλά.
Παρότι κάποιοι βλέπουν θετικά αποτελέσματα βγάζοντας μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων από τη διατροφή τους ή αντικαθιστώντας ένα τρόφιμο που φημολογείται ότι είναι ανθυγιεινό με ένα άλλο, οι διατροφικοί μύθοι που θα δείτε παρακάτω στην πραγματικότητα δεν έχουν ουσιαστικά οφέλη για τους περισσότερους από εμάς.
1. Δεν πρέπει να τρώμε πολλά φρούτα γιατί έχουν ζάχαρη
Αν και τα περισσότερα φρούτα πράγματι έχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης, η συγκεκριμένη μορφή της δεν έχει τις ίδιες βλαβερές επιδράσεις με την πρόσθετη λευκή (επεξεργασμένη) ζάχαρη. Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ζάχαρη που καταναλώνουν, είτε από φρούτα είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή, πρέπει να είναι οι διαβητικοί.
2. Το φυτικό γάλα είναι καλύτερο από το ζωικό
Μια τάση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη διατροφή είναι η αντικατάσταση του ζωικού (π.χ. αγελαδινού) γάλακτος με κάποιο φυτικό, όπως το γάλα καρύδας, το γάλα σόγιας ή το γάλα αμυγδάλου. Το φυτικό γάλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί καλή εναλλακτική μόνο για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Δύο βασικά συστατικά του ζωικού γάλακτος, το ασβέστιο και οι πρωτεΐνες, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και βρίσκονται σε ελάχιστες ποσότητες στο φυτικό γάλα, οπότε καλό είναι να μην το βγάζουμε από τη διατροφή μας.
3. Η δίαιτα είναι πιο σημαντική από τη γυμναστική
Όταν ο στόχος μας είναι η απώλεια βάρους, πολλοί είναι αυτοί που εστιάζουν στη διατροφή τους αφήνοντας κατά μέρος την άσκηση. Ωστόσο, για να δημιουργηθεί έλλειμμα θερμίδων στον οργανισμό –άρα και να μειωθεί το σωματικό βάρος– είναι απαραίτητο να μην κάνουμε καθιστική ζωή αλλά να γυμναζόμαστε τακτικά και γενικώς να παραμένουμε σωματικά δραστήριοι μέσα στην ημέρα. Επομένως, και στο αδυνάτισμα ισχύει ότι το μέτρο είναι η καλύτερη τακτική για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

baby.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com