Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ένας ξηρός καρπός που μειώνει τις λιγούρες

Οι λιγούρες διαφέρουν από την πείνα και συνήθως οδηγούν στην πρόσληψη περιττών θερμίδων και την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις λιγούρες.
Για παράδειγμα υπάρχει ένας ξηρός καρπός που «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο κι έτσι μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε, προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.
«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια της μελέτης, Δρ Ολίβια Φαρ.
baby.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com