Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Προσοχή: Αυτές οι 10 τροφές σάς γερνάνε πρόωρα

Γνωρίζετε ήδη ότι ο ήλιος, το στρες και τα γονίδιά σας αποτελούν παράγοντες πρόωρης γήρανσης.
Τι ισχύει όμως για τη διατροφή;
Δείτε τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι για τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να παραμείνετε νέοι και ενεργοί παρά την αύξηση της ηλικίας σας.
Πηγή: Reader’s digest

Ψημένα προϊόντα ζύμης: Η κατανάλωση τρανς λιπαρών συνδέεται με πολλούς κινδύνους για την υγεία. Σύμφωνα με τον Keith T. Ayoob, διατροφολόγο εξειδικευμένο στην παιδική διατροφή, αυτά τα επικίνδυνα λιπαρά συχνά «μεταμφιέζονται» σε μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, συστατικό που υπάρχει στα περισσότερα ψημένα προϊόντα ζύμης (μπισκότα, έτοιμα κέικ κλπ.), γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων.

Γαλακτοκομικά: Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Amy Shapiro, κάποιοι άνθρωποι γερνούν πιο γρήγορα λόγω της κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία τροφών αποτελεί μια από τις πιο κοινές αιτίες ευαισθησίας στους ενήλικες. «Τα γαλακτοκομικά μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, φαγούρα και φολίδες, καθώς και ερεθισμό και φλεγμονή» εξηγεί. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα συμπτώματα να υποχωρούν όταν αφαιρούν τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή τους.

Λιπαρές πρωτεΐνες: Τροφές όπως το μπέικον και τα λουκάνικα περιέχουν πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Όταν τρώτε συχνά τέτοια τρόφιμα, ανεβαίνουν η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα, ενώ αυξάνεται το σωματικό βάρος σας και τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Οι πρωτεΐνες με πολλά λιπαρά απαιτούν περισσότερο χρόνο και ενέργεια για την πέψη και την απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

Αλάτι: Σε μικρές ποσότητες ωφελεί τον οργανισμό, όταν το παρακάνετε όμως έχει αντίκτυπο στο σώμα και ειδικά στο δέρμα σας. Μετά την κατανάλωση ενός αλμυρού γεύματος, το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα ξυπνήσετε με πρησμένο πρόσωπο, λόγω της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από το αλάτι.

Αλκοόλ: Για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ελαστικότητά του, το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Οτιδήποτε του αφαιρεί την υγρασία, μπορεί να προσθέσει χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με το αλκοόλ προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα. Μέχρι 1-2 ποτά μία φορά την εβδομάδα δεν δημιουργούν πρόβλημα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ όμως, προκαλεί πρόβλημα και στο συκώτι που είναι το όργανο αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Τηγανητά: Είναι σίγουρα νόστιμα, αλλά δεν έχουν καμία διατροφική αξία, ενώ τα περισσότερα περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά. Επιπλέον, έχουν πολλές θερμίδες και συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους, το οποίο συνδέεται με πολλές ασθένειες, γήρανση της επιδερμίδας και εν τέλει λιγότερα χρόνια ζωής.

Αναψυκτικά: Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να αποφύγετε τα αναψυκτικά και γενικά τα ροφήματα με ζάχαρη. Ένας από αυτούς είναι ότι βλάπτουν σοβαρά τα δόντια σας. Τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. «Τα χαλασμένα δόντια σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ότι είστε, ενώ οι κενές θερμίδες τους δεν έχουν απολύτως κανένα όφελος» λέει ο Ayoob. Αν δεν μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη, χρησιμοποιείτε στέβια, η οποία δεν βλάπτει τα δόντια και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Κορεσμένα λιπαρά: Μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά και τυριά, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία σας. Σε συνδυασμό με τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, συμβάλλουν στην αύξηση της φλεγμονής και του σωματικού βάρους.

Κρέμες φυτικής προέλευσης: Τα τρανς λιπαρά δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Τέτοιες τροφές, συμπεριλαμβανομένης της φυτικής κρέμας για τον καφέ και παρόμοιων προϊόντων, συμβάλλουν στη δημιουργία κυκλοφορικών προβλημάτων και επιβαρύνουν την καρδιά.

Ποπ κορν: Είναι πλούσιο σε αλάτι και τρανς λιπαρά, ειδικά αν βάζετε επιπλέον βούτυρο ή χρησιμοποιείτε τις έτοιμες συσκευασίες που μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

onmed.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com