Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κατσικάκι στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1800γρ. κατσικίσιο μπούτι
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ. λευκό κρασί
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς. Τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω το κατσικάκι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
**********
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com