Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μαζί για το Παιδί: Αυτήν την Ανάσταση φωτίζουμε τα όνειρα των παιδιών


Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης  έδωσαν οι 10χρονες μαθήτριες  Κορνηλία,  Ιωάννα,  Θέκλη, Σοφία και Έλενα μεταδίδοντας τη θετική τους ενέργεια και χαρά κάνοντας μικρά παιδιά να χαμογελάσουν και να χαρούν τις γιορτινές αυτές ημέρες.
Πως το κατάφεραν αυτό; Έφτιαξαν λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες και αγόρασαν με το χαρτζιλίκι τους πασχαλινά αυγά τα οποία τα πρόσφεραν στα 30 παιδιά του παιδικού σταθμού του σωματείου-μέλους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», «Φίλοι του Παιδιού». Τα πρόσωπα των παιδιών έλαμψαν μόλις έλαβαν την «δωροσακούλα» που επιμελήθηκαν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά απ’ αυτά. 
«Φτιάξαμε λαμπάδες και κάρτες. Βάλαμε πολλά χρώματα. Η καθεμία κάρτα είχε μια ξεχωριστή ευχή και σχέδιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδάκια χάρηκαν. Κουραστήκαμε για να τα φτιάξουμε όλα αυτά, όμως το σημαντικό είναι ότι όλα τους έχουν τη δική τους λαμπάδα και ένα δωράκι για το Πάσχα», μας είπε η Ιωάννα.
1.638 λαμπάδες, 684 αυγά και τσουρέκια σε παιδιά απόρων και χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών
Στο «Μαζί για το Παιδί» κερδίσαμε το  στοίχημα να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς λαμπάδα αυτές τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Να υποδεχθούν το μήνυμα της Ανάστασης με τη χαρά να αναγράφεται στα παιδικά προσωπάκια τους. Μέσω της δράσης “Easter Bunny” συγκεντρώθηκαν και  δόθηκαν 1.638 λαμπάδες, 684 αυγά και τσουρέκια σε παιδιά απόρων και χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών.
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους μας είναι τα παιδιά να κοιτούν τον ουρανό αισιόδοξα. Πόσο μάλλον την πιο όμορφη νύχτα του χρόνου όπου πέρα από τα κρεμασμένα αστέρια θα την ντύσουν πολύχρωμα και έντονα πυροτεχνήματα!
Η δράση αυτή δεν θα  μπορούσε να γίνει χωρίς την ουσιαστική στήριξη των παιδιών, δασκάλων, καθηγητών και γονιών των σχολείων: Κολλέγιο Αθηνών-Μποδοσάκειο,  Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος, International School of Piraeus,  Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d'Arc, των εταιρειών υποστηρικτών μας: Trafigura Maritime Ventures Limited και Mylan, της δράσης  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» της Εθνικής Τράπεζας και του ΣΚΑΪ και του ζαχαροπλαστείου Μικέ.  
    
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».
Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com