Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

3 + 1 λόγοι που θα σε πείσουν να εντάξεις άμεσα την κανέλα στη διατροφή σου

Με απαρχές στην Αρχαία Αίγυπτο, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα η κανέλα ανέκαθεν αποτελούσε ένα πολύτιμο μπαχαρικό, τόσο που κάποτε θεωρούνταν το δώρο των θεών στους ανθρώπους.
Αρχικά, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο είδη κανέλας, η κανέλα Κεϋλάνης (Cinnanomum Ceylanicum) που θεωρείται η αυθεντική κανέλα και η Κάσσια (Cinnanomum Cassia) που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε σήμερα. Εξίσου πολλοί δεν γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στον οργανισμό, μερικές από τις οποίες θα σου πούμε παρακάτω.
  1. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση
Η κινναμική αλδεϋδη, το βασικότερο συστατικό της κανέλας, μπορεί να καταπολεμήσει διάφορα είδη μολύνσεων ενώ το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού και να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί πως η κανέλα φροντίζει την στοματική υγιεινή και μας χαρίζει δροσερή αναπνοή.
  1. Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας
Σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, ένα γραμμάριο κανέλας την ημέρα έχει αποδειχθεί πως έχει ευεργετικές ιδιότητες καθώς μειώνει τη χοληστερίνη, την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια ενώ η HDL χοληστερόλη μπορεί να παραμείνει σταθερή. Με τα δεδομένα αυτά, η κανέλα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μεγάλο εχθρό των καρδιοπαθειών.
  1. Σύμμαχος ομορφιάς
Δεδομένου ότι ένα μικρό κουταλάκι κανέλας και μερικές σταγόνες καρύδας μπορούν να κάνουν το τέλειο lip scrub, ενώ ο συνδυασμός της με λίγο μέλι δημιουργεί την καλύτερη μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης, μάλλον βρήκαμε το αγαπημένο μας φυσικό προϊόν ομορφιάς.
      +1 Αρωγός στην αντιμετώπιση του καρκίνου;
Βάσει ερευνών, ο καρκίνος χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στον οργανισμό και η κανέλα φαίνεται πως μπορεί να «φρενάρει» αυτή τη δράση. Έρευνες που έγιναν σε ζώα αποκάλυψαν πως η κανέλα μπορεί να ενεργοποιήσει αντιοξειδωτικά ένζυμα και να εμποδίσει την περαιτέρω ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Ωστόσο, η αντικαρκινική της δράση, πρέπει να αποδειχθεί με περισσότερες έρευνες.
*Πέρα από μάσκα μαλλιών και lip scrub, μπορείς να καταναλώσεις την ευεργετική κανέλα πάνω από το απογευματινό σου φρούτο, μαζί με λίγο γιαούρτι ή απλά βράζοντάς την και φτιάχνοντας ένα υπέροχο τσάι.
 queen.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com