Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσες θερμίδες έχουν τα “διάσημα” πιάτα της Καθαράς Δευτέρας. Τι να προσέξεις και τι να επιλέξεις

Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται προ των πυλών και ήδη έχεις κανονίσει που θα πας, τι θα κάνεις και σε ποιο μέρος θα πετάξεις τον χαρταετό. Μέχρι στιγμής όλα οκ, και πολύ καλά θα κάνεις. Εγώ από τη μεριά μου όμως, και έχοντας τη θέση της fitness editor, θα πρέπει να σε προειδοποιήσω για τη θερμιδική βόμβα του τραπεζιού και να προστατέψω τα κιλά σου από αυτό το διατροφικό έγκλημα. Γιατί μπορεί εκείνη η μέρα να χαρακτηρίζεται από μεσογειακά πιάτα και υγιεινά γλυκά, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι μπορούμε πολύ εύκολα να χάσουμε την μπάλα. Ντάξει, δεν θα κάθομαι και δίπλα σου λέγοντάς σου τι θα φας και τι όχι, άλλα έχω σκοπό με το σημερινό μου θέμα να σε κάνω ποιο συνετή και προσεκτική εκείνη την ημέρα. Πως; Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Τίνα Καραΐσκου μας λέει τις θερμίδες των διάσημων πιάτων, ώστε να έχουμε το νου μας και να μην ξεφύγουμε, καθώς και έξτρα τιπ για να προστατέψουμε τα κιλά μας. Κι εγώ φυσικά σου προσφέρω κάθε λεπτομέρεια.

ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΠΙΑΤΩΝ
1.Χαλβάς – Θερμίδες/ 100γρ.: 540 kcal
Ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, με αποτέλεσμα να είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ωστόσο, παρόλο που είναι πλούσιος σε θρεπτική αξία, η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

2.Ταραμάς – Θερμίδες/ 100γρ.: 407 kcal
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα την Καθαρή Δευτέρα. Είναι πλούσιος σε νάτριο (αλάτι) για αυτό καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση από όσους έχουν υπέρταση. Η ταραμοσαλάτα δεν είναι μόνο ιδιαίτερα εύγευστη, αλλά και γενναιόδωρη σε θερμίδες. Καλό είναι να μην καταναλώσουμε περισσότερες από 2 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 30γρ.

3.Θαλασσινά – Θερμίδες/ 100γρ.: 200 kcal
Επίλεξε ψητά ή μαγειρεμένα και όχι τηγανιτά! Είναι πλούσια σε φώσφορο, ω3 λιπαρά οξέα, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Ιδανική πρόταση για όσες ακολουθούν δίαιτα μιας και μία μερίδα δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες.

4.Λαγάνα – Θερμίδες/ φέτα.: 80 kcal
Μία φέτα λαγάνα είναι αρκετή, αφού ισοδυναμεί με μια απλή φέτα ψωμιού. Από διατροφικής πλευράς, μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ομάδας του αμύλου, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.


ΤΙ ΓΛΥΚΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η νηστεία της Καθαρά Δευτέρας μας βοηθά να απολαμβάνουμε γλυκά τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία μας! Έτσι αποφεύγοντας την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το βούτυρο και τη σοκολάτα γάλακτος μπορούμε να απολαμβάνουμε γλυκά, νόστιμα και υγιεινά τα οποία φροντίζουν τόσο για την προαγωγή της υγείας μας, όσο και για την διατήρηση της σιλουέτας μας, αρκεί φυσικά να μην ξεπερνάμε τις συνιστώμενες ποσότητες. Κάποιες καλές εναλλακτικές επιλογές είναι:
Χαλβάς σιμιγδαλένιος ή μακεδονικός Μαύρη σοκολάτα Παστέλι Γλυκά κουταλιού

ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Η ειδικός συνιστά 1-2 ποτήρια για τις γυναίκες και 2-3 για τους άντρες. Εάν όντως σε νοιάζει η διατροφή και το σώμα σου, καλό είναι να μην πιεις παραπάνω. Δες τις θερμίδες που θα προσλαμβάνεις ανά γουλιά, για να έχεις επίγνωση τουλάχιστον…
60ml ούζο (σφηνάκι μεγάλο): 150 θερμίδες 60ml τσίπουρο (σφηνάκι μεγάλο): 170 θερμίδες 120ml κρασί (1 ποτήρι): 80 θερμίδες 330ml μπίρα (1 μεγάλο ποτήρι): 146 θερμίδες

EXTRA TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ
Στο κυρίως γεύμα συμπεριλαμβάνουμε άφθονα λαχανικά ωμά, βραστά ή ψητά. Τα λαχανικά θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μισό πιάτο τουλάχιστον και το υπόλοιπο μισό πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα όσπρια και τα θαλασσινά. Αυτός ο απλός κανόνας, θα σε βοηθήσει να μην ξεφύγεις στις θερμίδες. Αποφεύγεις μεγάλες ποσότητες ταραμοσαλάτας και χαλβά. Όχι τηγανητά (αν σου είναι αδύνατο, κατανάλωσέ τα σε μικρές ποσότητες). Μην ξεχνάς την ενυδάτωση σου. Πιες όσο περισσότερο νερό και φυσικούς χυμούς μπορείς.
tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com