Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γνωρίστε τη θρεπτική αξία του αρακά

Ο αρακάς αποτελεί ένα λαχανικό που καταναλώνεται συχνά στην ελληνική κουζίνα, είτε ως λαδερό φαγητό ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.
Αν και πολλοί τον θεωρούν όσπριο, στην πραγματικότητα ο αρακάς ανήκει στην κατηγορία των αμυλούχων λαχανικών, αφού έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, συγκριτικά με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανεξάρτητα όμως από την ομάδα τροφίμων στην οποία τον κατατάσσουμε, ο αρακάς παραμένει ένα ιδιαίτερα θρεπτικό λαχανικό, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Αρχικά, πρόκειται για μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, καθώς αρκεί ένα φλιτζάνι βρασμένου αρακά για να καλυφθεί το 1/3 των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα. Από την άλλη, ο αρακάς περιέχει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, ενώ όταν συνδυάζεται με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως το ρύζι, το ψωμί ή άλλα προϊόντα δημητριακών, προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Αναφορικά με την περιεκτικότητά του σε μικροθρεπτικά συστατικά, είναι πολύ καλή πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και βιταμίνης Α και παρέχει σημαντικά ποσά βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και καλίου. Τέλος, περιέχει πολύτιμα φυτοχημικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com