Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτά είναι τα καλύτερα λάδια για μαγείρεμα (pics)

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη για τα λιπαρά, που κάνει πολλούς ανθρώπους να αποφεύγουν πάσης φύσεως στοιχεία αυτής της κατηγορίας. Ναι μεν πρέπει να αποφεύγονται τα κορεσμένα και βλαβερά τρανς λιπαρά, όμως υπάρχουν και τα καλά λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό, μιας και τον χορταίνουν, του δίνουν ενέργεια και προστατεύουν την καρδιά του.
Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποια είναι τα καλύτερα λάδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα στο σπίτι σας, για να απογειώσετε τα φαγητά σας, αλλά και να προσφέρετε στον οργανισμό σας ένα τέλειο δώρο θρεπτικών ουσιών.
Λάδι από αβοκάντο

Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αυτού του ελαίου σε σάλτσα ντομάτας, ενισχύεται την απορρόφηση από τον οργανισμό, λιποδιαλυτών όπως το λυκοπένιο και το Β' καροτένιο που έχουν οι ντομάτες, καθώς και των βιταμινών A, D, E και Κ. Επιπλέον, το αβοκάντο είναι το ιδανικό τρόφιμο για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Λινέλαιο

Όταν παράγεται με τη μέθοδο ψυχρής έκθλιψης, είναι πλούσιο σε άλφα λινολενικό οξύ, ένα είδος Ω-3 φυτικών λιπαρών που δε μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός από μόνος του. Τα Ω-3 λιπαρά, υπάρχουν σε αφθονία επίσης στα ψάρια και συνδέονται με σχεδόν 10% λιγότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Επιπλέον, τα Ω-3 κάνουν πολύ καλό και στον εγκέφαλο. Επειδή όμως το λινέλαιο είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες, καλύτερα να το χρησιμοποιείται σε θερμοκρασίες δωματίου, όπως π.χ. στις σαλάτες ή τα smoothies.
Κραμβέλαιο
Γνωστό και ως λάδι κανόλα, έχει την ικανότητα να καίει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Φαίνεται, ό,τι αυτό οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητα του, σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, ενώ είναι πολύ καλό και για την καρδιά, αφού περιέχει Ω-3 λιπαρά. Είναι ένα λάδι κατάλληλο για σοτάρισμα, ψήσιμο, αλλά και ζαχαροπλαστική.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Είναι ο πρωταγωνιστής της Μεσογειακής Διατροφής, με τα μονοακόρεστα λιπαρά του να αποτελούν τις κορυφαίες θρεπτικές ουσίες για τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα νεφρά και άλλα όργανα, ενώ μειώνουν και την κακή χοληστερίνη. Το συγκεκριμένο είδος λαδιού σε σύγκριση με άλλα είναι πιο ποιοτικό και πιο γευστικό, όμως δεν συνίσταται για χρήση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com