Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τέσσερις τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Το άγχος και η κούραση και ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά στη δουλειά και την οικογένεια δημιουργούν συχνά προβλήματα μνήμης.
Μπορεί να ξεχνάμε από απλά πράγματα μέχρι σημαντικές πληροφορίες και υποχρεώσεις που έχουμε να κάνουμε. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου παίζει και η διατροφή ενώ υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να βελτιώσουν τη μνήμη μας. 
Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε μωβ και κόκκινες τροφές μπορείτε να τη βελτιώστε. Αυτό οφείλεται στο φυτοχημικό ανθοκυάνη που δίνει το χρώμα σε αυτές τις τροφές, ενισχύοντας παράλληλα τη μνήμη.
Δείτε τέσσερις από αυτές...
1. Κρεμμύδι
Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη βοηθώντας τη μνήμη μας σε σημαντικό βαθμό.
2. Μήλο
Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ. Η περισσότερη κερσετίνη βρίσκεται στη φλούδα, η οποία περιέχει και την ανθοκυάνη.
3. Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία που Μελέτη έχει δείξει ότι ακόμα και η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων σε γραφεία.
4. Παντζάρι
Τα παντζάρια είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος και επίσης είναι μια τροφή που ενισχύει τη μνήμη.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com