Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φυσικοί λιποδιαλύτες: Οι 7 πιο αποτελεσματικές τροφές που “καίνε” το λίπος

Η διαδικασία απώλειας κιλών και λίπους φαίνεται “βουνό” στις περισσότερες από εμάς. Και πάντα τη συνδυάζουμε στο μυαλό μας με τη στέρηση και την πείνα. Αντί όμως να κάνουμε φόκους εκεί, καλό θα ήταν να κάνουμε στις σούπερ τροφές που θα γίνουν σύμμαχός μας σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου, μας παρουσιάζει σήμερα τις 7 τροφές που καίνε το λίπος, γνωστές και ως λιποδιαλυτικές! Ο λόγος στον ειδικό...
Τι θα έλεγες αν σου έδιναν ένα “μαγικό φίλτρο” που θα μπορούσες να κάψεις με τον πιο υγιεινό, αλλά και αποτελεσματικό τρόπο το περιττό λίπος; Κατά πάσα πιθανότητα θα έλεγες ναι. Για αυτό, λοιπόν, προς τα κάτω σου προσφέρουμε τη μαγική λίστα από τροφές που μόλις τις εντάξεις στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου, θα δεις το σώμα σου να αλλάζει αφού θα καις το περιττό λίπος.
1. Αβοκάντο για τον κορεσμό
Το αβοκάντο μειώνει το αίσθημα της πείνας και προκαλεί την ανάσχεση της λεπτίνης, της ορμόνης που στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλό μας ότι έχουμε χορτάσει. Προτίμησε να το συνδυάσεις με σολωμό ή να το απολαύσεις ως φρούτο σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα (συστήνεται για δεκατιανό).

2. Γκρέιπφρουτ το διάσημο
Διάσημο γιατί έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, επιταχύνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην καύση λίπους.

3. Καφές: Έχει κι αυτός τα καλά του!
Ο καφές είναι αντιοξειδωτικός και προλαμβάνει διάφορες ασθένειες. Επίσης αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθάει στην καλύτερη πέψη.

4. Γιαούρτι γιατί εμποδίζει τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά
Το γιαούρτι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος χάρη στα φυσικά προβιοτικά που περιέχει, ενώ περιορίζει την αύξηση του σωματικού βάρους αφού εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο λεπτό έντερο.

5. Αβγό για την πρωινή πρωτεϊνη
Το αβγό αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό, που θα μας δώσει ενέργεια και την απαιτούμενη πρωτεϊνη. Η πρωινή κατανάλωση πρωτεϊνης προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού και μας "σώζει" από δελεαστικά και όχι τόσο υγιεινά σνακ.

6. Μανιτάρι αντί κρέας
Πρόσεξε: Ο ειδικός δεν συστήνει την αντκατάσταση του κρέατος με το μανιτάρι. Προτείνει όμως τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος, γεγονός που βοηθάει τόσο στο αδυνάτισμα όσο και σε μία ισορροπημένη διατροφή. Δοκιμάστε κάποιες συνταγές με κρέας να τις εκτελέστε με μανιτάρι. Λιγότερες θερμίδες, ισορροπημένη διατροφή και λιγότερα κεκορεσμένα λιπαρά.

7. Ελαιόλαδο και για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου
Το παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει πολλά καλά στον οργανισμό μας. Ένα από αυτά είναι ότι ενεργοποιεί το έντερο δίνοντας σήμα στον εγκέφαλο ότι είμαστε πλήρεις από τροφή. Αυτό γίνεται χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει το ελαϊκό οξύ του ελαιολάδου.

Οι παραπάνω τροφές ενδείκνυνται για μία ισορροπημένη διατροφή και σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, θα σε βοηθήσουν αποδοτικά στην καύση λίπους.


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com