Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η λίμνη Πεντέλης που εξαφανίστηκε και οι θρύλοι γύρω από αυτή (pics)

Αν βρεθείτε τώρα στη Πεντέλη δεν θα δείτε λίμνη, αλλά κάποτε υπήρχε. Και οι θρύλοι γύρω από αυτή διασώθηκαν μέχρι και σήμερα. Οι κάτοικοι της περιοχής την αποκαλούσαν «Βουλισμένη» και «Μαγεμένη Λίμνη». Στα χαρτιά του κράτους ονομαζόταν Θάλωσι.
Η ιστορία λέει ότι δημιουργήθηκε από μετεωρίτη. Άλλες μαρτυρίες λένε ότι κάθε 4 χρόνια τα νερά της λίμνης μειώνονταν και εμφανιζόταν ο βυθός της, με ότι αυτός έκρυβε. Ο θρύλος όμως που την έχει σημαδεύσει, είναι ότι η λίμνη εξαφάνιζε ανθρώπους. Πράγματι μαρτυρίες της εποχής, μιλούν για εξαφανίσεις ατόμων, που η τελευταία φορά που κάποιος τους είδε ήταν στη λίμνη. Η επιστημονική εξήγηση ήρθε από τους επιστήμονες. Η λίμνη είχε αρκετές ρουφήχτρες με αποτέλεσμα αρκετοί λουόμενοι να πνίγονται.
Η λίμνη είχε τρομερή ακουστική και αυτό έκανε τους επισκέπτες να νομίζουν ότι βλέπουν οπτασίες και ακούνε περίεργους ήχους που τους απέδιδαν σε νεράιδες που κλέβουν τους άντρες της περιοχής. Από εκεί βγήκε και το η λίμνη των νεράιδων. 
Το 1964 μπαζώθηκε από το δήμο και στη θέση χτίστηκε γήπεδο ποδοσφαίρου.
AdTech Ad
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com