Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γιατί ονομάζεται ο σεισμός «Εγκέλαδος»;

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Εγκέλαδος ήταν ο γιος του Τάρταρου και της Γης. Ήταν αρχηγός των γιγάντων, ο πιο σωματώδης και ο πιο επιθετικός. Όταν ξέσπασε μάχη μεταξύ γιγάντων και θεών, ηγήθηκε της μάχης. Οι εκδοχές γύρω από το θάνατό του, είναι δύο. Τον σκότωσε ο Δίας με ένα κεραυνό, και η δεύτερη ότι η θεά Αθηνά έριξε πάνω του το όρος Αίτνα.
Δεν σκοτώθηκε αλλά ήταν ανήμπορος να απομακρύνει την Αίτνα από πάνω του, είχε εξουδετερωθεί εντελώς. Κάθε φορά που ο Εγκέλαδος κινείται και αναστενάζει προκαλεί σεισμούς και δημιουργεί ηφαίστεια ή τα κάνει να εκρήγνυνται. Και ετυμολογικά, εξάλλου, ο Εγκέλαδος είναι αυτός που έγκειται μέσα στη γη (λας)!
'Ετσι οι αρχαίοι Έλληνες τον τιμούσαν σαν Θεό του σεισμού, προσπαθώντας να κατεναύσουν την μανία του. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα το όνομά του αντί του σεισμού, ως φόρο τιμής στους αρχαίους έλληνες επιστήμονες.
AdTech Ad
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com