Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Απαραίτητο μηχάνημα για καρκινοπαθή καθυστερεί να εισαχθεί, λόγω capital controls

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr / iatrikanea
Ασθενής με καρκίνο, έχει απόλυτη ανάγκη μηχάνημα υποστηρικτικό της θεραπείας του, όπως του είπε ο θεράπων γιατρός του.

Απευθύνθηκε στην αντιπροσωπία του μηχανήματος στην Ελλάδα για να το αγοράσει (δεν είναι μεγάλης αξίας) και αφού κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την παραγγελία σύμφωνα με τις υποδείξεις της εταιρείας, ήρθε η στιγμή της παραγγελίας.

Πριν από την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών δηλαδή πριν από τον Ιούνιο του 2015, διαδικτυακά γινόταν το πέρασμα των χρημάτων (έμβασμα) στην κατασκευάστρια εταιρεία στην Γερμανία, μέσα σε διάστημα 2-3 λεπτών οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.

Aπό τότε που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί των capital controls τα πράγματα  έχουν αλλάξει. Παρά το διάστημα των 2 ετών που έχει περάσει από την επιβολή τους και των χαλαρώσεων που έχουν γίνει αλλά και πρόκειται να γίνουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει για μια εταιρεία που θέλει να εισάγει κάτι από το εξωτερικό (ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρή εισαγωγή και από μικρή Ελληνική ΜΜΕ).



Μόλις την περασμένη εβδομάδα λοιπόν το σύστημα της τράπεζας ενημέρωσε ότι η συναλλαγή δεν πρόκειται να γίνει λόγω υπέρβασης του ορίου συναλλαγών. 

Τι σημαίνει αυτό; 
Σημαίνει ότι η συναλλαγή θα πρέπει να γίνει μόνο σε κατάστημα της τράπεζας και αφού η αντιπροσωπεία προσκομίσει με εξουσιοδοτημένο άνθρωπό της, τιμολόγια, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ.

Άρα σημαίνει
1. Γραφειοκρατία 
2. Καθυστέρηση της διαδικασίας η οποία μπορεί να είναι από μερικές μέρες μέχρι και μία εβδομάδα
3. Κόστος. Στην μία περίπτωση με το έμβασμα και το πέρασμα των χρημάτων μέσα σε λεπτά ηλεκτρονικά τα έξοδα του εμβάσματος είναι 1 Ευρώ στην άλλη περίπτωση τα έξοδα φθάνουν τα 50 Ευρώ (επειδή είναι ανάλογα του ποσού του εμβάσματος μπορεί να γίνουν και παραπάνω).
4. Καθυστέρηση τελικά στην εισαγωγή του μηχανήματος.


Αυτά, για να ενημερώνονται οι κυβερνητικοί βουλευτές που βγαίνουν περιχαρείς και λένε ότι χαλαρώνουν τα capital controls για τις επιχειρήσεις και ότι δεν έγινε τίποτα σημαντικό με τα capital controls, αφού βαδίζουν προς ομαλοποίηση. 
Φυσικά το άλλο σημαντικό από την ημέρα επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων είναι ότι οι εταιρείες στο εξωτερικό έχουν κόψει την οποιαδήποτε πίστωση που παρείχαν προς τις Ελληνικές εταιρίες (μήνα, τριών μηνών και σε κάποιες περιπτώσεις έξι μηνών) και ζητούν προκαταβολή ολόκληρου του τιμήματος αγοράς  του μηχανήματος. 


Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2017/08/capital-controls_28.html#ixzz4r4i4v0Sk
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com