Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι πέντε τροφές που προστατεύουν την όραση

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία σχεδόν όλων των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβάνων των ματιών.
Πολλά τρόφιμα αλλά και μεμονωμένα διατροφικά συστατικά, έχουν σχετιστεί με την καλή λειτουργία της όρασης και την υγεία των ματιών.
Δείτε για παράδειγμα παρακάτω πέντε τροφές που βοηθούν στην προστασία των ματιών και της όρασης...
Κοτόπουλο, βοδινό κρέας, συκώτι, τυρί, πλήρες γάλα
Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α ή ρετινόλη, η οποία προστατεύει την υγεία των ματιών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Α που περιέχεται στις συγκεκριμένες τροφές παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Ο συνδυασμός μάλιστα βιταμίνης Α και λουτεΐνης μπορεί να παρατείνει την καλή όραση σε άτομα που πάσχουν από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια (RP).
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com