Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Βασιλικός: ένα θρεπτικό μυρωδικό στο πιάτο σας

Ο βασιλικός αποτελεί ένα ξεχωριστό μυρωδικό, χάρη στο μοναδικό άρωμα και τη φρεσκάδα που διαθέτει. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, φρέσκος ή αποξηραμένος.
Βέβαια, όπως όλα τα μυρωδικά, ο βασιλικός δεν ενισχύει μόνο τη γεύση του φαγητού, αλλά και τη θρεπτική του αξία, καθώς περιέχει πλήθος απαραίτητων και ευεργετικών συστατικών.
Ειδικότερα, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική πήξη του αίματος και την προστασία της υγείας των οστών. Παράλληλα, περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο, ενώ τη διατροφική του αξία συμπληρώνουν το β-καροτένιο και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά.
Εκτός, όμως, από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως ο βασιλικός, πιθανόν να διαθέτει και ευεργετικές ιδιότητες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιοδραστικά συστατικά, όπως τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυανίνες. Ενδεικτικά, πειραματικές μελέτες έχουν δείξει πως ενδεχομένως ασκεί αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com