Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εσύ ξέρεις ποιες τροφές σε κάνουν να πεινάς;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα είναι λίγο υποκειμενικό! Υπάρχουν κάποιες υγιεινές τροφές, που ορκίζονται οι διατροφολόγοι, αλλά πολλές φορές ωθούν το στομάχι μας στο αίσθημα της πείνας. Ίσως σου έχει τύχει, ενώ έχεις καταναλώσει ένα "σωστό" πρωινό, μετά από λίγες ώρες να νιώθεις το στομάχι σου να γουργουρίζει και να ψάχνεις μανιωδώς ένα φούρνο ή ένα μηχάνημα αυτόματου πωλητή για να καλύψεις το "κενό" που νιώθεις. Εμείς εδώ στο γραφείο συζητήσαμε λίγο για αυτό θέμα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όντως κάποιες από αυτές τις τροφές κάνουν το στομάχι μας να πεινάει και να ανυπομονεί για το επόμενο γεύμα. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως;
Ο νευρολόγος David Perlmutter εξήγησε ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, που συνήθως επιλέγουμε όταν είμαστε αγχωμένοι, απασχολημένοι ή απλά πεινάμε, αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και κατ' επέκταση σακχάρων στο αίμα κι έτσι εμείς νιώθουμε πεινασμένοι πολύ γρήγορα. Κι εκεί που πιστεύαμε ότι θα πρέπει να λέμε όχι μόνο στις don' t τροφές (γλυκά, αναψυκτικά κλπ) αυτά τα νέα δεδομένα μας έκαναν να αναλογιστούμε λίγο περισσότερο ακόμα και τις υγιεινές επιλογές που κάνουμε ημερησίως. Πάμε μαζί να δούμε ποιες είναι αυτές!
1. Προϊόντα ολικής άλεσης
Ίσως νομίζεις ότι το ψωμί ολικής άλεσης θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό. Σύμφωνα με τον νευρολόγο όμως, αυτού του είδους οι τροφές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, πολλές φορές ακόμα περισσότερο και από μια σοκολάτα. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά οι υδατάνθρακες ενισχύουν τα επίπεδα ινσουλίνης που οφείλεται στην αύξηση του βάρους.
2. Δημητριακά
Ακόμα και αν πιστεύεις ότι θα σε διατηρήσουν χορτάτη για πολλές ώρες, κάνεις λάθος. Μπορεί να περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά η έλλειψή τους σε νερό θα κάνουν το στομάχι σου να γουργουρίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 

3. Φρούτα

Μπορεί να είναι το μυστικό για μια αδύνατη και υγιή σιλουέτα, αλλά περιέχουν αρκετή φρουκτόζη και γλυκόζη με αποτέλεσμα να ενισχύουν την ινσουλίνη και το αίσθημα της πείνας.
4. Γιαούρτι Μπορείς να πάρεις πολλά και σημαντικά στοιχεία όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, καθώς και μια σειρά από καλά βακτήρια για την πέψη. Λόγω της κρεμώδους υφής του όμως θα κάνει το στομάχι σου να νιώσει άδειο μέσα σε λίγα λεπτά. Συνδύασέ το με ξηρούς καρπούς για να μασάς κάτι σκληρό καθώς το απολαμβάνεις και να γεμίσεις το στομάχι σου για πολλές ώρες.

5. Smoothies
Αυτό το γευστικό ρόφημα σίγουρα είναι ο λόγος που νιώθεις πεινασμένη στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρή του μορφή ωθεί το στομάχι στην πείνα μέσα σε λίγες ώρες, παρά από το να κατανάλωνες αυτά τα φρούτα και λαχανικά σε στερεή μορφή.
6. Σαλάτα
Είναι μια καλή επιλογή για ισορροπημένη διατροφή, που πρόκειται όμως να σε κάνει να νιώθεις πεινασμένη. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει έλλειψη πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο ή σολομό, και το στομάχι δεν νιώθει αρκετά γεμάτο.
7. Κόκκινο κρασί Σίγουρα ένα ποτήρι κρασί προσφέρει υγιή δόση αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών. Συνήθως όμως η χαλάρωση που επικρατεί μετά την κατανάλωσή του ανοίγει το στομάχι και αναζητάει κάποιο άλλο είδος τροφής πιο έντονα.
8. Sushi
Λόγω του μικρού τους μεγέθους, συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε την ποσότητα που καταναλώνουμε από αυτόν τον ιαπωνικό "μεζέ". Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να το θεωρούμε σαν ένα μικρό ορεκτικό που θα γίνει η αρχή για ένα άλλο πιάτο.
 
Φυσικά, δεν σε παροτρύνουμε να πετάξες όλες αυτές τις τροφές από το ψυγείο σου, αλλά είναι καλό να γνωρίζεις τη γνώμη του ειδικού για να μπορείς να διαχειριστείς και να ορίσεις καλύτερα τα γεύματα και τις τροφικές σου επιλογές.
tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com