Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι νέες εγκαταστάσεις των 250.000 τ.μ. του Facebook θα μοιάζουν με μικρό χωριό (pics)

Το Facebook, όπως και η Google, έχουν μεγαλώσει σε έναν δυσθεώρητο βαθμό. Κανείς πια δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτή η εταιρία-κολοσσός, ξεκίνησε από τους φοιτητικούς κοιτώνες ενός πανεπιστημίου, από 2-3 φοιτητές που ήθελαν απλά να δημιουργήσουν ένα δίκτυο με τους συμφοιτητές τους.
Η ανάπτυξη της εταιρίας είναι διαρκής και αυξανόμενη, με το facebook πρόσφατα να ανακοινώνει την κατασκευή ενός τεράστιου project που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα κεντρικά του Facebook βρίσκονται στο Menlo Park της Καλιφόρνια και αποτελούνται από πολλά κτίρια. Τα δυο μεγαλύτερα, έχουν εμβαδόν 40.000 τ.μ και 93.000 τ.μ. Αντίστοιχα, που φυσικά αναλογούν σε χώρους γραφείων!
Τον Ιούνιο, το Facebook ανακοίνωσε πως θα χτίσει ένα νέο συγκρότημα, όπως αυτά μιας πανεπιστημιούπολης, απέναντι από τα γραφεία της που θα φτάνει τα 250.000 τ.μ. Το συγκρότημα θα απαρτίζεται από διάφορες εγκαταστάσεις αλλά και κατοικίες. Η κατασκευή θα είναι τεράστια και η ολοκλήρωσή της θα πάρει σχεδόν 3,5 χρόνια.
Η τοποθεσία θα ονομαστεί «Willow Campus» και θα περιλαμβάνει όλες τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται εκείνοι που ζουν και εργάζονται εκεί, όπως διαμερίσματα, τοπική συγκοινωνία, χώρους γραφείων, φαρμακείο και σούπερ μάρκετ. Προς το παρόν δεν υπάρχει στέγαση για τους υπαλλήλους, αλλά μόλις το έργο ολοκληρωθεί, θα έχουν αυτόματα δημιουργηθεί περισσότερες από 1.500 μονάδες στέγασης, από τις οποίες το 20% θα προσφερθούν σε τιμές κάτω του κόστους.
Το Willow Campus θα κατέχει 165.000 τ.μ. Για χώρους γραφείων και 150.000 τ.μ. για κατοικίες καθώς και άλλα 12.000 τ.μ. για διάφορους άλλους σκοπούς. Τα σπίτια προορίζονται για ντόπιους επαγγελματίες και για υπαλλήλους της Facebook.
Η επίσημη ανάρτηση του Facebook έλεγε: «Στόχος μας για το Willow Campus είναι να δημιουργήσουμε ένα ενσωματωμένο χωριό για διάφορες χρήσεις, που θα παρέχει αναγκαίες υπηρεσίες, στέγαση, μεταφορικές λύσεις και χώρους γραφείων. Μέρος του οράματος μας είναι να φτιάξουμε μια γειτονιά, η οποία θα γίνει μια λειτουργική κοινότητα».
Η κατασκευή θα εξεταστεί μέσα στον μήνα και η διαδικασία θα διαρκέσει σχεδόν δυο χρόνια, μέχρι να μπορέσει να αρχίσει η ανοικοδόμηση. Η κατασκευή θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, με το Facebook να δείχνει προτίμηση στους ντόπιους εργάτες και επαγγελματίες.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com