Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα νέα φάρμακα που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) οι προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.
Οι τιμές τίθενται προς διαβούλευση και παρατηρήσεις από του Κατόχους 'Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ. η τελική πρότασή του προς το υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου.
Όπως ανακοινώνει ο Οργανισμός, στον κατάλογο με τα φαρμακευτικά προϊόντα προς τιμολόγηση συμπεριελήφθησαν όλα τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31η Μαρτίου 2017 και ήταν πλήρη και τυχόν προβλήματα θα συζητηθούν αναλυτικά κατά τη διαβούλευση με τους ΚΑΚ και θα ληφθούν υπόψη από τον ΕΟΦ προκειμένου να εισηγηθεί ανάλογα στο υπουργείο Υγείας βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας.
Οι νέες δραστικές που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας είναι τέσσερις (αν όλα προχωρήσουν αισίως μετά τη διαβούλευση) από τα 137 σκευάσματα της λίστας, με τα υπόλοιπα να είναι κατά πλειοψηφία αιτήσεις για γενόσημα.
  • Eftrenonacog Alfa: Ορφανό φάρμακο της σουηδικής εταιρείας «Swedish Orphan Biovitrum» για τη θεραπεία και πρόληψη της αιμορραγίας για τους ασθενείς από αιμορροφιλία Β, το οποίο προορίζεται μόνο για τα νοσοκομειακή χρήση μέσω κέντρων αιμορροφιλικών.
  • Ixazomib: Ορφανό φάρμακο της Takeda για το πολλαπλό μυέλωμα που χορηγείται με περιορισμένη ιατρική συνταγή. Η έναρξη της θεραπείας γίνεται σε νοσοκομείο και μπορεί να συνεχίζεται εκτός νοσοκομείου, υπό την παρακολούθηση ειδικού γιατρού.
  • TenofovirAlafenamide: Φάρμακο της GileadSciences για τη HIV λοίμωξη που δεν πληροί τις διατάξεις τιμολόγησης και δεν του έχει δοθεί τιμή.
  • Venetoclax: Ορφανό φάρμακο της Abbvie για τη λευχαιμία που χορηγείται με περιορισμένη ιατρική συνταγή. Η έναρξη της θεραπείας γίνεται σε νοσοκομείο και μπορεί να συνεχίζεται εκτός νοσοκομείου, υπό την παρακολούθηση ειδικού γιατρού.

Για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή excel πατήστε εδώ.
Για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf πατήστε εδώ.


ΠΗΓΗ: farmakeutikoskosmos.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com