Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το κόκκινο υγρό στα κρέατα δεν είναι αίμα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε.
Όταν αγοράζετε κρέας, υποθέτετε πως το κόκκινο υγρό που έχει το κρέας είναι το αίμα του.  Λοιπόν, μαντέψτε. Δεν είναι αίμα! 
Αυτό το κόκκινο υγρό είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Η λειτουργία του είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Και είναι αυτή η πρωτεΐνη που "χρωματίζει" το κόκκινο κρέας και συνεπώς δίνει το ίδιο χρώμα στο υγρό (το οποίο περνάμε λανθασμένα για το αίμα). Το νερό που έχει το κρέας, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.
Όταν μαγειρεύετε το κρέας, η μυοσφαιρίνη αλλάζει το χρώμα από κόκκινη σε καφέ, και έτσι γνωρίζετε ότι το κρέας μαγειρεύτηκε!
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com