Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ενοίκια της τάξης των 50 ευρώ και δώρο 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει σε αυτό το γραφικό χωριό της Ιταλίας

Ο δήμαρχος ενός απομονωμένου χωριού στην Ιταλία προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον διατίθεται να μετακομίσει εκεί.
Η Βορμίδα της Λιγουρίας ιδρύθηκε τον Μεσαίωνα και αριθμούς χιλιάδες κατοίκους. Σήμερα ωστόσο, στο γραφικό ορεινό χωριό κατοικούν λιγότεροι από 394 άνθρωποι, με τους νέους να μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για να βρουν εργασία.
Για να σώσει το χωριό από την λήθη, ο δήμαρχος Ντανιέλ Γκαλιάνο αποφάσισε να σχεδιάσει ένα πλάνο για να προσελκύσει στο χωριό περισσότερο κόσμο. Σε αυτά τα πλαίσια, όποιος δεχτεί από τα μέσα του καλοκαιριού να μετακομίσει στην Βορμίδα θα λάβει σαν δώρο 2.000 ευρώ, ενώ θα μπορεί να νοικιάσει μια ολόκληρη κατοικία για μόλις 50 ευρώ τον μήνα. Τα μεγαλύτερα σπίτια θα κοστίζουν 120 ευρώ.
«Ακόμα δουλεύουμε πάνω στο σχέδιο, όμως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μετακομίσουν», δήλωσε ένας τοπικός σύμβουλος. «Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη. Βρισκόμαστε πολύ ψηλά στο βουνό, αλλά όχι μακριά από την θάλασσα. Είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής, ο αέρας είναι πολύ καθαρός». 
huffingtonpost.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com