Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο πιο “μπερδεμένος” κυκλικός δρόμος στον κόσμο!

Δεν είναι λίγοι οι κυκλικοί κόμβοι κυκλοφορίας στην Ευρώπη που είναι αρκετά περίπλοκοι – αλλά αυτή η διασταύρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ικανή να σας… τρελάνει. Βρίσκεται στο Swindon και ονομάζεται Magic Roundabout. Είναι στην πραγματικότητα πέντε μικρές κυκλικές διασταυρώσεις τοποθετημένες γύρω από μια μεγαλύτερη κεντρική, αριστερόστροφη κυκλική διασταύρωση.
Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Frank Blackmore του Βρετανικού Εργαστηρίου Μεταφορών και Οδοποιίας και κατασκευάστηκε το 1972 ως μια καινοτόμα προσπάθεια ελέγχου της ροής της κυκλοφορίας στην περιοχή. Όταν πρωτομπήκε σε λειτουργία δεν υπήρχε καν διαγράμμιση στις μίνι κυκλικές διασταυρώσεις, ενώ ένας αστυνομικός τοποθετήθηκε σε κάθε κύκλο για να κατευθύνει την κυκλοφορία.

perierga.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com